SohbetVadisi.Com Paylaşım Platformu

Kanser Nedir?

Başlatan Celil, Tem 06, 2020, 07:15 öö

« önceki - sonraki »

Celil

Kanser Nedir?

Hücre denilince akıllara gelen ilk şey, yaşamın en küçük parçası olduğudur. İnsanoğlu milyonlarca çeşit hücre ve bu hücrelerin bölünmeleri sayesinde oluşur. Peki hücreler yaşam için ne derece önemlidir?

Bunun cevabı ise hücrenin bir organizmayı, yani canlıyı oluşturmasıdır. Birçok hücre çeşidi vardır. Bunların yararlı olanları olduğu gibi zararlı olanları da vardır. Zarar oranı bakımından en yaygın olan ve en çok bilinen hücre ise kanser hücresidir. Kanser hücresi oluştuğu andan itibaren hızla yayılma ve bölünme sürecine girer. Bu hücrenin son derece tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Aslında bu hücreler kendiliğinden oluşmuyor. Sağlam hücrenin kanserli hücreye dönüşmesi ile oluşuyor. Peki bunlar bölünerek arttığı zaman neye dönüşüyor ?

Bu durumun arkasındaki geçek ise tümore dönüşmesi diyebiliriz. Tümör iyi huylu veya kötü huylu olarak ikiye ayrılabilmektedir. Bu adımın nasıl meydana geldiği durumu ise merak konusu olmuştur. Tamamen insanın DNA sı ile ilgili olan bir durumdur. DNA hasarından kaynaklı normal hücreler onarılmaya başlar, ancak kanserli hücreler bunu onaramaz ve çoğalır. Bunun yanı sıra kötü huylu oluşan tümörler dokuya yayılması ile evre evre yayılma hızına ve alanına bağlı olarak genişleyebilmektedirler.
Erken Tespit ve Tedavi Süreci

Bu hastalıkla başa çıkabilmek adına yapılacak çalışmaların en başında erken teşhis yer almaktadır. Kanser ve tümör gibi durumlar, ne kadar erken tespit edilebilirse başa çıkmak da bir o kadar kolay olacaktır. Prof.Dr. Hakan Karagöl'ün yapmış olduğu araştırmalarda ve açıklamalarda en çok üzerinde durduğu konu da erken teşhis konusu olmaktadır. Hakan Karagöl bu hastalık ile ilgili en ufak şüphe duyanların, tereddüt etmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiği üzerinde durmuştur. Özellikle belli bir yaşın da üstünde olanların veya risk grubu içinde olan kişilerin belli aralıklarla genel bir taramaya gitmesi gerektiğinden bahsetmiştir. Hakan Karagöl önlemler ve tedbirler erken alındığı taktirde korkuya gerek olmadığından bahsetmektedir. Bu hastalığın kolay yenilebilmesi için moral ve pozitif enerjiye ihtiyaç duyulmaktadır. Düzenli ve sıkı bir tedavi ile moraller de yüksek tutulursa hastalık çok kısa bir süre içerisinde yenilip eski, sağlıklı yaşama kavuşmak zor olmayacaktır.

Hakan Karagöl İletişim