SohbetVadisi.Com Paylaşım Platformu

Dijital Alışkanlıklar

Başlatan Habbibi, Ağu 31, 2026, 04:59 ös

« önceki - sonraki »

Habbibi

Geçenlerde bir tanıdığım, çocuğunun hangi uygulamalarda ne kadar zaman geçirdiğini görünce oldukça şaşırdı. Özellikle oyunlar ve sosyal medya saatleri tahmin ettiğinden çok daha fazlaymış. Bunun üzerine kullanım sınırları koymaya başlamışlar. Ben de ailelerin cihazları daha bilinçli yönetmesine yardımcı olan seçeneklere bakıyorum. Deneyip memnun kaldığınız bir ebeveyn denetimi uygulaması ya da aracı var mı?

ksanty

"Geçenlerde bir tanıdığım, çocuğunun hangi uygulamalarda ne kadar zaman geçirdiğini görünce oldukça şaşırdı. Özellikle oyunlar ve sosyal medya saatleri tahmin ettiğinden çok daha fazlaymış. Bunun üzerine kullanım sınırları koymaya başlamışlar. Ben de ailelerin cihazları daha bilinçli yönetmesine yardımcı olan seçeneklere bakıyorum. Deneyip memnun kaldığınız bir ebeveyn denetimi uygulaması ya da aracı var mı?
Bir arkadaşımın oğlu günde 4-5 saat oyun oynuyormuş, fark edince "ekran kotası" ve "uyku modu" koydular, telefon akşam 21:00'de otomatik kilitleniyor. Başta direnç oldu ama iki haftada uyku düzeni ve dersler düzeldi. İzleme yerine şeffaf kurallar ve iletişim daha etkili. Bir bakışta fikir almak istersen: instagram profil görüntüleyici   ama asıl çözüm güven ve açık konuşma."